Zastosowanie olejku z drzewa herbacianego

Zastosowanie olejku z drzewa herbacianego

Redakcja

2017-06-22

brak komentarzy

Jak używać olejek z drzewa herbacianego w pielęgnacji skóry trądzikowej?

Wzbogacanie produktów kosmetycznych

Możesz dorzucić parę kropel olejku do produktów kosmetycznych, których używasz na co dzień, by umocnić ich właściwości.

Używanie zamiast kremu

Po zmieszaniu z ulubionym, delikatnym olejem możesz użyć go na całą twarz, szyję i dekolt.

Leczenie krostek

Nałóż olejek z konaru herbacianego w nierozcieńczonej formie miejscowo na zmienione miejsca na twarzy, dekolcie, ramionach i plecach.

Maseczki

Raz tygodniowo zorganizuj maseczkę z glinki i paru kropel olejku, by przeciwdziałać tworzeniu się krostek i przesadnej produkcji sebum.

Parówka na twarz

Dwukrotnie w miesiącu zorganizuj saunę na rzecz skóry. Do miski z gorącą wodą dorzuć kilkanaście kropli olejku z konary herbacianego. Potem nachyl się nad roztworem a także przykryj głowę ręcznikiem. Po 10-15 minutach zabiegu cera będzie odświeżona a pory oczyszczone.

Olejek z konaru herbacianego pielęgnuje skórę głowy

Olejek herbaciany może wspomagać kurację uciążliwego łupieżu i kłopotów powiązanych z łojotokowym zapaleniem cery. Niweluje świerzbienie skalpu i normalizuje zbyt częste wytwarzanie sebum a także przetłuszczanie włosów.W trakcie mycia głowy trzeba dorzucić do szamponu kilka kropli olejku, pozostawić taką mieszankę na skórze głowy przez mniej więcej 2 minuty, a potem precyzyjnie spłukać. Można również używać go jako budulec płukanek do włosów i cery głowy.

Olejek z konaru herbacianego dba o stopy

Olejek herbaciany zaleca się również w pielęgnacji stóp z tendencją do nadmiernego pocenia i pękających pięt. Wspiera również profilaktykę i kurację grzybicy stóp a także grzybicy paznokci.

Dodaj go do codziennego kremu do stóp a także używaj każdego dnia, a od czasu do czasu zorganizuj kąpiel stóp dokładając 30 kropel olejku do gorącej wody.

Olejek z konaru herbacianego posiada cechy prozdrowotne

Olejek herbaciany znajduje wykorzystanie nie wyłącznie w kosmetyce, ale również jako czysty artykuł leczniczy. Ze względu na przeciwwirusowe a także przeciwbakteryjne cechy okazuje się dość efektywny przy leczeniu przeziębień a także infekcji. Stosowany w formie inhalacji ukoi kłopoty powiązane z zapaleniem zatok, kaszlem, zatkanym nosem czy schorzeniach gardła. Wspomagająco może posiadać wykorzystywany w schorzeniach cery takich jak grzybica, ospa wietrzna czy półpasiec. Wyleczy także opryszczkę i zajady. Może posiadać również wykorzystywany do płukania ust, ponieważ zwalcza nieświeży oddech, kamień nazębny i zakażenia jamy ustnej.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

UrodaKosmetyki