Olej z pestek dyni- właściwości i zastosowanie!

Olej z pestek dyni- właściwości i zastosowanie!

Redakcja

2016-10-02

brak komentarzy

Olej z prażonych pestek dyni ma cechy leczniczeZdrowy olej z pestek dyni  i zwiększa układ odpornościowy ciała na różnorodne dolegliwości. Stosuje się go głównie w przypadku ludzi chorujących na dolegliwości powiązane z przewodem moczowym, pęcherzem moczowym, nerkami. Sprawdź jakie korzyści daje spożywanie oleju z pestek dyni!

Cechy oleju z pestek dyni

Olej z pestek dyni analogicznie jak olej lniany posiada nienasycone kwasy tłuszczowe z zespołu Omega 6. Dodatkowo olej taki posiada także ok. 35 % kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, które należą do zespołu omega 9. Tłuszcze, które zawarte są w oleju dyniowym to zdrowe tłuszcze pochodzenia roślinnego z czego 80% rozbudzają nienasycone kwasy tłuszczowe.
Olej z prażonej pestki dyni zasobny okazuje się w wszelkiego typu wit. z zespołu B a także E. Posiadają dodatkowo fitosterole, selen, okeślone ilości cynku a także potasu. Olej tłoczony jest tylko na zimno z prażonych pestek dyni, z których otrzymuje się ciemnozielony, czasem brązowy zagęszczony olej.

Wykorzystanie oleju z pestek dyni

Olej z prażonych pestek dyni ma cechy leczniczeZdrowy olej z pestek dyni  i podnosi układ odpornościowy organizmu na różne przypadłości. Stosuje się go głównie w razie ludzi chorujących na trudności powiązane z przewodem moczowym, pęcherzem moczowym, nerkami. Efektywnie wpływa także na osoby borykające się z wahaniami hormonalnymi także metabolicznymi. Olej taki wspaniale spisuje się dodatkowo w branży kosmetycznej. Stosuje się go do każdego typu skóry – znajduje wykorzystanie jako środek niwelujący rozstępny wszelkiego pochodzenia, jako artykuł nawilżający i jako dodatek do peelingów. Wszechobecne analizy dowiodły, że olej z pestek dyni okazuje się szczególnie efektywny jako substancja wspomagająca redukcję pasożytów układu pokarmowego.

Co cechuje nasze oleje od innych ogólnodostępnych na rynku:

  • Są ciągle świeże
  • Badamy same ziarna, a potem olej
  • Każda partia pełni wszelkie potrzeby między innymi pod kątem ilości i struktury NNKT
  • Wykorzystujemy szklane ciemne butelki w przeciwieństwie do praktycznie wszystkich pozostałych wytwórców
  • Oleje za każdym razem bez konserwantów
  • Olej tłoczony okazuje się z najlepszego ziarna od pewnych wytwórców

Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

ZdrowieDietaKuchnia